گلدون

مطالب داغ.تازه .تفریحی و به روز. برای شنیدن موسیقی فلش پلیر را فعال کنید

گلدون

مطالب داغ.تازه .تفریحی و به روز. برای شنیدن موسیقی فلش پلیر را فعال کنید

تاریخچه شب یلدا




شرق شناسان و مورخان متفق القولند که ایرانیان نزدیک به ? هزار سال است که شب یلدا آخرین شب پاییز و آذر ماه را که درازترین و تاریک ترین شب در طول سال است تا سپیده دم بیدار می مانند، در کنار یکدیگر خود را سرگرم می کنند تا اندوه غیبت خورشید و تاریکی و سردی روحیه آنان را تضعیف نکند و با به روشنی گراییدن آسمان (حصول اطمینان از بازگشت خورشید در پی یک شب طولانی و سیاه که تولد تازه آن عنوان شده است) به رختخواب روند و لختی بیاسایند.

مراسم شب یلدا (شب چله) از طریق ایران به قلمرو رومیان راه یافت و جشن «ساتورن» خوانده می شد. جشن ساتورن پس از مسیحی شدن رومی ها هم اعتبار خود را از دست نداد و ادامه یافت که در همان نخستین سده آزاد شدن پیروی از مسیحیت در میان رومیان، با تصویب رئیس وقت کلیسا، کریسمس (مراسم میلاد مسیح) را ?? دسامبر قرار دادند که چهار روز و در سال های کبیسه سه روز بیشتر از یلدا (شب ?? دسامبر) فاصله ندارد و مفهوم هر دو واژه هم یکی است. از آن پس این دو میلاد تقریباً باهم برگزار می شده اند.

آراستن سرو و کاج در کریسمس هم از ایران باستان اقتباس شده است، زیرا ایرانیان به این دو درخت مخصوصاً سرو به چشم مظهر مقاومت در برابر تاریکی و سرما می نگریستند و در خور روز؛ در برابر سرو می ایستادند و عهد می کردند که تا سال بعد یک نهال سرو دیگر کشت کنند.

پیشتر، ایرانیان (مردم سراسر ایران زمین) روز پس از شب یلدا (یکم دی ماه) را خور روز و دی گان؛ می خواندند و به استراحت می پرداختند و تعطیل عمومی بود. در این روز عمدتاً به این لحاظ از کار دست می کشیدند که نمی خواستند احیاناً مرتکب بدی کردن شوند که میترائیسم ارتکاب هر کار بد کوچک را در روز تولد خورشید گناهی بسیار بزرگ می شمرد. هرمان هیرت، زبان شناس بزرگ آلمان که گرامر تطبیقی زبان های آریایی را نوشته است که پارسی از جمله این زبان ها است نظر داده که دی- به معنای روز- به این دلیل بر این ماه ایرانی گذارده شده که ماه تولد دوباره خورشید است. باید دانست که انگلیسی یک زبان گرمانیک (خانواده زبانهای آلمانی) و از خانواده بزرگ تر زبان های آریایی (آرین) است. هرمان هیرت در آستانه دی گان به دنیا آمده بود و به زادروز خود که مصادف با تولد دوباره خورشید بود، مباهات بسیار می کرد.

فردوسی به استناد منابع خود، یلدا و خور روز، را به هوشنگ از شاهان پیشدادی ایران (کیانیان که از سیستان پارس برخاسته بودند) نسبت داده و در این زمینه از جمله گفته است:

که ما را ز دین بهی ننگ نیست

به گیتی، به از دین هوشنگ نیست

همه راه داد است و آیین مهر

نظر کردن اندر شمار سپهر

آداب شب یلدا در طول زمان تغییر نکرده و ایرانیان در این شب، باقیمانده میوه هایی را که انبار کرده اند و خشکبار و تنقلات می خورند و دور هم گرد هیزم افروخته و بخاری روشن می نشینند تا سپیده دم بشارت شکست تاریکی و ظلمت و آمدن روشنایی و گرمی (در ایران باستان، از میان نرفتن و زنده بودن خورشید که بدون آن حیات نخواهد بود) را بدهد، زیرا که به زعم آنان در این شب، تاریکی و سیاهی در اوج خود است.

واژه یلدا، از دوران ساسانیان که متمایل به به کارگیری خط (الفبای از راست به چپ) سریانی شده بودند به کار رفته است. یلدا- همان میلاد به معنای زایش- زاد روز یا تولد است که از آن زبان سامی وارد پارسی شده است. باید دانست که هنوز در بسیاری از نقاط ایران مخصوصاً در جنوب و جنوب خاوری برای نامیدن بلندترین شب سال، به جای شب یلدا از واژه مرکب شب چله (?? روز مانده به جشن سده، شب سیاه و سرد) استفاده می شود?

خور روز (دی گان)- یکم دی ماه- در ایران باستان در عین حال روز برابری انسان ها بود. در این روز همگان از جمله شاه لباس ساده می پوشیدند تا یکسان به نظر آیند و کسی حق دستور دادن به دیگری را نداشت و کارها داوطلبانه انجام می گرفت، نه تحت امر. در این روز جنگ کردن و خونریزی، حتی کشتن گوسفند و مرغ هم ممنوع بود. این موضوع را نیروهای متخاصم ایرانیان می دانستند و در جبهه ها رعایت می کردند و خونریزی موقتاً قطع می شد و بسیار دیده شده که همین قطع موقت جنگ، به صلح طولانی و صفا انجامیده بود.

آشنایی با 10 انسان خارق العاده دنیا

اکثر انسان ها دارای زندگی های معمولی هستند و به همین روال نیز به زندگی شان ادامه می دهند. در دنیا البته افرادی نیز هستند که قدرت های خارق العاده ای دارند و همچنین با دیگر افراد مقداری متفاوتند. با ده نفر از این انسان ها آشنا شوید.


تکناز :  انسان هایی که قدرت های مختلف و باورنکردنی دارند بسیار کم هستند. این افراد در بخش های مختلف دسته بندی می شوند بدین گونه که برخی باهوش، برخی قدرتمند ویا ... هستند. برخی از این افراد حتی قدرتشان را به عنوان منبعی برای ادامه زندگی استفاده می کنند.


مغز باور نکردنی

ادامه مطلب ...

عجیب است 
رویاهایم را در کنار کسانی گذراندم که بودند ولی نبودند
همراه کسانی بودم که همراهم نبودند
دلم را کسانی شکستند که هرگز قصد شکستن دل آنها را نداشتم
و تو چه دانی که عشق چیست
عشق سکوتی است در برابر همه اینها!

طرز تهیه دسر پاناکوتا


دسر پاناکوتا
 
پاناکوتا دسری خوشمزه است که به صورت لایه لایه از خامه و ژله درست می‌شود و در هر فصل از سال می‌توان از ژله و میوه‌های مربوط به همان فصل در آن استفاده کرد.
در نتیجه حالا که در فصل پاییز هستیم، بهترین انتخاب ژله انار و همچنین دانه‌های میوه انار است. به این صورت، دسر هم ظاهری خوش‌رنگ و لعاب و هم طعم و مزه‌ای دلپذیر خواهد داشت.
مواد لازم برای 8 نفر:
- پودر ژله انار 100 گرم یا یک بسته
- انار یک عدد درشت (دان کنید)
- خامه 300 گرم
- شیر 160 میلی لیتر یا دو سوم پیمانه
- شکر 55 گرم یا یک چهارم پیمانه
- پودر ژلاتین 2 قاشق چای خوری
- وانیل یک چهارم قاشق چای‌خوری
طرز تهیه:
ابتدا کف و دیواره‌های قالب مناسب دسر را با مقدار کمی روغن مایع چرب کنید. اگر میزان روغن برای چرب کردن قالب زیاد بود، اضافی آن را با دستمال کاغذی پاک کنید (این کار برای برگرداندن دسر به صورت قالبی انجام می‌شود).
حالا در کاسه بلوری نصف میزان پودر ژله را ابتدا در نصف پیمانه آب‌جوش حل کرده، سپس نصف پیمانه آب سرد به آن اضافه کنید؛ پس از اینکه پودر به طور کامل در آب حل شد، نیمی از دانه‌های انار را در داخل مایه ژله بریزید و سپس کل مایه را به قالب دسر منتقل کنید.
قالب را به مدت 2 تا 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا ژله ببندد. نیم ساعت قبل از پایان این مدت، شروع به درست کردن مایه خامه‌ای کنید.
برای این منظور شیر و خامه را در ظرفی فلزی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا با هم مخلوط شوند. شکر و پودر ژلاتین را نیز به آن اضافه کنید و آن قدر هم بزنید تا شکر و ژلاتین در مواد حل شود ولی مراقب باشید مایه نجوشد.
بعد وانیل را به آنها افزوده و دوباره مخلوط کنید. حالا مایه را از یک صافی فلزی عبور دهید تا دانه‌های ژلاتینی که حل نشده، روی صافی باقیمانده و مایه‌ای صاف و یکنواخت حاصل شود.
پس مایه را کنار بگذارید تا سرد شود. پس از آن، ژله را از یخچال بیرون آورید و مایه خامه‌ای را روی آن بریزید و دوباره به یخچال برگردانید و مدت 3 ساعت در آن قرار دهید تا خامه سفت شود. پس از این مدت دوباره با بقیه پودر ژله مایه ژله‌ای آماده کنید و بعد از ریختن باقیمانده دانه‌های انار، سطح خامه‌ای را با ژله بپوشانید و آن را دوباره در یخچال قرار دهید تا ژله رویی ببندد.
در پایان، قالب را در ظرف مورد نظر برگردانید. برای این منظور ابتدا دست‌تان را با آب سرد خیس کنید، سپس به دور دیواره قالب بکشید و قالب را برگردانید.
نکته: اگر هنگام برگرداندن قالب دسر به طور کامل برنگشت، روی آن را با تکه‌های ژله چسبیده به کف قالب تزئین کنید.

طرز تهیه ترافل شکلات


مواد لازم:

  • ۱۷۵ گرم شکلات تلخ (۶۰ درصد)
  • ۱۵۰ گرم خامه تازه
  • یک عدد زرده تخم مرغ
  • ۲۰ گرم پودر کاکائو

طرز تهیه:


شکلات تلخ را در ظرف مناسب و گودى بریزید و به مدت دو دقیقه در مایکروفر حرارت دهید تا ذوب شود و یا ظرف را در ظرف بزرگترى محتوى آب داغ بر روى حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا به تدریج ذوب شود. خامه را در ظرفى جداگانه روى حرارت متوسط اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید. آن را حدود ۲۰ ثانیه بجوشانید و سپس شکلات و زرده تخم مرغ را در آن بریزید و به سرعت هم بزنید. بهتر است از همزن برقى براى این منظور استفاده کنید. این مخلوط را به مدت سه ساعت در یخچال قرار دهید تا خود را گرفته و سفت شود. آن را از یخچال خارج کنید و با دست به صورت گلوله هاى کوچک درآورده در پودر کاکائو بغلتانید و در ظرف چیده سرو نمایید. مى توانید به جاى پودر کاکائو از پودر نارگیل یا پودرقند نیز استفاده کنید.